В 3 гимназии в Благоевград има случаи на заразени с COVID-19

...
В 3 гимназии в Благоевград има случаи на заразени с COVID-19
Коментари Харесай

Три гимназии в Благоевград с коронавирус |

В 3 гимназии в Благоевград има случаи на инфектирани с COVID-19 учители и възпитаници, заяви БНР. В региона има растеж на инфекцията от седмици. 145 са позитивните проби за последните 7 дни, а само за вчера са 25.

Освен че резервира шампионата си по брой инфектирани, Благоевград отчита нарастване на новите случаи в образователните заведения. В три междинни учебни заведения са следващите доказани случаи, сподели доктор Веселка Мончева, завеждащ Дирекция по заразни заболявания в РЗИ:

" Потвърдени с COVID-19 са възпитаници и учители в Математическа гимназия, Строителен колеж, Икономическа гимназия ".

Всички инфектирани са сложени под карантина, не се оповестява за затруднения при някои от тях. Екипи на РЗИ сега са в учебните заведения и откриват контактните лица. След разбор ще бъде взето решение дали образователните заведения или обособени класове да преминат към онлайн форма на образование.

Шест медицински лица са диагностицирани с ковид от началото на седмицата. Повечето са от регионалната болница в Благоевград.

Най- доста пациенти с затруднения са настанени в общинската болница в Гоце Делчев - 11 са в инфекциозно поделение, 20 - във вътрешно.

10 нови паралелки във Варна са минали на отдалечено образование поради позитивни проби на учители в тях. Това заяви Венцеслава Генова, шеф на Регионалното ръководство по обучение.

В ОУ " Стоян Михайловски " - Варна позитивни проби са дали двама учители. Единият от тях е влизал във всички паралелки от начален стадий, защото преподава британски език. От днес 9 класа са под карантина по рекомендация на РЗИ Варна. Сградата през вчерашния ден е минала през стерилизация.

В ОУ " Патриарх Евтимий " има един преподавател с позитивна проба и паралелката в първи клас, където преподава учителят, също минава в образование в електронна среда, заяви още Генова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР